10. desember 2020

Trenger du mer erfaring med å jobbe med barn?

For å bli au pair må du være godt forberedt og ha nok erfaring med å jobbe med barn! Det er mange forskjellige måter å jobbe med barn på for å øke kunnskapen din. Les våre 7 tips om hvordan du kan få mer erfaring med å jobbe med barn!

 1. Søsken

Har du en lillebror eller lillesøster som du pleier å ta vare på? Er det du som har ansvar når mamma og pappa ikke er hjemme? Selv om det er dine egne søsken, så er dette en flott måte å lære å ta vare på barn på, og for å lære å håndtere forskjellige problemer som kan oppstå.

 2. Barn i familien

Det trenger ikke være søsknene dine som passer deg, det kan også være små fettere, nevøer eller nieser, for eksempel. Siden familiemedlemmene dine allerede kjenner deg, vil de føle seg trygge på å ha deg som barnevakt. Hvis dette er første gang du skal passe barn, kan det også være en stor lettelse at barna allerede kjenner deg (og forhåpentligvis liker deg).

 3. Sitte barnevakt via Babysits.se

En flott måte å forberede seg på en jobb som au pair er å få erfaring som barnevakt hjemme først. Det er godt å ha mye erfaring med barn før du blir au pair, slik at du ikke havner i en uvant situasjon i et ukjent land. Det å passe på barn utenfor familien din viser at du kan tilpasse deg forskjellige miljøer og personligheter. På Babysits.se kan du opprette en gratis barnevaktprofil og enkelt finne foreldre som leter etter barnevakt i ditt område! Klikk her for å opprette kontoen din!

 4. Leder eller fritidsleder

Har du jobbet som trener eller fritidsleder? Dette kan være en fin måte å lære å ta vare på barn på, mens du gjør noe du synes er morsomt! Tenk på hvilke hobbyer og interesser du har. Det finnes alt fra friidrettsklubber og danseklubber, til sjakklubber, og mye, mye mer. Når du søker som au pair må du alltid skrive ned hvilke hobbyer du har. Det vil være morsommere for både deg og vertsfamilien din hvis dere har like interesser!

 5. Leirsjef og campleder

Akkurat som klubber, finnes det mange forskjellige typer leirer! Rideleir, fotballcamp, språkleir osv. Har du noen gang vært leirsjef eller campleder? Det er en veldig morsom måte å samle mer erfaring på!

 6. Speider

Er du speider? Eller har du noen gang vært speider? Da har du kanskje hjulpet de yngre speiderne i klubben din? Dette kan også være en god erfaring å nevne!

 7. Internship og praktikant

Arbeidserfaring fra barnehage, aktivitetsskolen eller barneskole er en av de beste måtene å lære å ta vare på barn på. Det kan være vanskelig å få jobb, spesielt hvis du er ung og ikke har noen formell utdannelse. I stedet kan du finne en sommerjobb, jobbe som praktikant/intern eller spørre om noen trenger ekstrahjelp. Du kan lære mye av de som jobber der pluss at du får mer erfaring og blir vant med å jobbe med mange barn på én gang!

 

Ikke glem å be om referanser fra alle stedene du passet på barn!

 

Denne artikkelen er skrevet av Babysits. Babysits er en barnevakt-app og nettside som hjelper unge mennesker i Europa til i finne ekstrajobb som barnevakt på en trygg og enkel måte. For å lese flere tips om å sitte barnevakt barnevakt kan du sjekke ut bloggen til Babysits!

 

Gå til nyhetsoversikt
"