29. juni 2020

Studenttid & fremtid

I disse dager ser vi i Danmark at alle de nylig klekkede studentene feirer at hetten er i hus. Og i år har de fleste nok hatt mye glede av det, for det var ikke mulig å kjøre studentkjøring og besøke mamma og pappa. Men det lyktes, og det må da feires. Rundt hjørnet venter et nytt kapittel etter sommerferien for de fleste studenter. Og om du begynner i en ny utdanning, har blitt læret eller har tatt en sabbatsår, bør sommeren nytes først.

Det er flere som har søkt om å reise utenlands som au pair, og vi har hatt mange gode plasseringer med familier som ser frem til å invitere et au pair inn i familien deres for august / september. For eksempel har vi funnet en familie utenfor Venezia for en dansk jente. Og det er flere plasseringer på vei i Italia og Spania. Det er også noen, som allerede har har uttrykt ønske i å komme til London senere i år. Vi har også sett en interesse i Australia, og akkurat nå venter vi på en avgjørelse fra den australske regjeringen om åpningen av landet for au pairer.

I tillegg har vi også plasseringer i USA. Og her er utfordringen akkurat nå, at president Trump og den amerikanske regjeringen har suspendert au pair-ordningen frem til nyttår. Imidlertid vil de med 30-60 dagers intervaller gå inn og se aktivt på om det er muligt med flere åpninger. Men som det har vært tilfelle i Danmark, handler det om å håndtere smittepresset.

Selvfølgelig er det frustrerende å ikke kunne få alle plasseringene herfra, da vi vet at både familier og au pairer er veldig spent på å møtes. Men når jeg snakker med byråene jeg jobber med, er de alle trygge og jobber med høyt press for å gjøre det de kan for å gjøre alt vellykket. Men det er ikke alle ting vi kan gjøre med det. Men vi prøver ... Og vi må tro på prosjektene vi setter i sjøen, og prøve å seile dem trygt i havn. Dette gjør vi også fremover. Og derfor er vår ambisjon at hva enn det er mulig, vi gjør noe med nå. Og alt som kan gjøres senere, vi tar oss av det når det er mulig.

Og i mellomtiden må vi være positive, og glede oss over eventyrene som venter på au pairene, som snart kan pakke kofferten og gå av. Vi håper at de vil dele sine erfaringer med oss ​​og gi dem videre til andre fremtidige au pairer.

Men før da vil vi og de glede oss over hatten, alle festene og forhåpentligvis en fin varm og solrik sommer i Danmark.

Gå til nyhetsoversikt
"