Blog

Trenger du mer erfaring med å jobbe med barn?

10. desember 2020

For å bli au pair må du være godt forberedt og ha nok erfaring med å jobbe med barn! Det er mange forskjellige måter å jobbe med barn på for å øke kunnskapen din. Les våre 7 tips om hvordan du kan få mer erfaring med å jobbe med barn!

 1. Søsken

Har du en lillebror eller lillesøster som du pleier å ta vare på? Er det du som har ansvar når mamma og pappa ikke er hjemme? Selv om det er dine egne søsken, så er dette en flott måte å lære å ta vare på barn på, og for å lære å håndtere forskjellige problemer som kan oppstå.

 2. Barn i familien

Det trenger ikke være søsknene dine som passer deg, det kan også være små fettere, nevøer eller nieser, for eksempel. Siden familiemedlemmene dine allerede kjenner deg, vil de føle seg trygge på å ha deg som barnevakt. Hvis dette er første gang du skal passe barn, kan det også være en stor lettelse at barna allerede kjenner deg (og forhåpentligvis liker deg).

 3. Sitte barnevakt via Babysits.se

En flott måte å forberede seg på en jobb som au pair er å få erfaring som barnevakt hjemme først. Det er godt å ha mye erfaring med barn før du blir au pair, slik at du ikke havner i en uvant situasjon i et ukjent land. Det å passe på barn utenfor familien din viser at du kan tilpasse deg forskjellige miljøer og personligheter. På Babysits.se kan du opprette en gratis barnevaktprofil og enkelt finne foreldre som leter etter barnevakt i ditt område! Klikk her for å opprette kontoen din!

 4. Leder eller fritidsleder

Har du jobbet som trener eller fritidsleder? Dette kan være en fin måte å lære å ta vare på barn på, mens du gjør noe du synes er morsomt! Tenk på hvilke hobbyer og interesser du har. Det finnes alt fra friidrettsklubber og danseklubber, til sjakklubber, og mye, mye mer. Når du søker som au pair må du alltid skrive ned hvilke hobbyer du har. Det vil være morsommere for både deg og vertsfamilien din hvis dere har like interesser!

 5. Leirsjef og campleder

Akkurat som klubber, finnes det mange forskjellige typer leirer! Rideleir, fotballcamp, språkleir osv. Har du noen gang vært leirsjef eller campleder? Det er en veldig morsom måte å samle mer erfaring på!

 6. Speider

Er du speider? Eller har du noen gang vært speider? Da har du kanskje hjulpet de yngre speiderne i klubben din? Dette kan også være en god erfaring å nevne!

 7. Internship og praktikant

Arbeidserfaring fra barnehage, aktivitetsskolen eller barneskole er en av de beste måtene å lære å ta vare på barn på. Det kan være vanskelig å få jobb, spesielt hvis du er ung og ikke har noen formell utdannelse. I stedet kan du finne en sommerjobb, jobbe som praktikant/intern eller spørre om noen trenger ekstrahjelp. Du kan lære mye av de som jobber der pluss at du får mer erfaring og blir vant med å jobbe med mange barn på én gang!

 

Ikke glem å be om referanser fra alle stedene du passet på barn!

 

Denne artikkelen er skrevet av Babysits. Babysits er en barnevakt-app og nettside som hjelper unge mennesker i Europa til i finne ekstrajobb som barnevakt på en trygg og enkel måte. For å lese flere tips om å sitte barnevakt barnevakt kan du sjekke ut bloggen til Babysits!

 

Nye begrensninger

25. oktober 2020

Forrige fredag ​​var det en pressekonferanse med vår statsminister i Danmark, og vi introduserte nye restriksjoner i forhold til Corona-viruset. Heldigvis kan det sies at det for de fleste bransjer ikke betydde en ny nedleggelse. "Bare" økt bruk av hygieneservietter i offentlige områder, samt mer bevissthet om at virus fremdeles er til stede her. Og dessverre skaper det fremdeles utfordringer for flere bransjer, og vi er alle mer eller mindre berørt av begrensningene. Men vi må "komme på hesten" og finne kreativiteten frem igjen. Vi kunne håndtere det i våren, og vi kan takle det igjen. Og jeg tror det er kreative planer om forskjellige måter å holde på, for eksempel litt andre julebord i år enn før.

Så hva er utfordringene for familier og au pairer i fremtiden generelt i Skandinavia? Vi vet noe og vi vet ingenting. Denne våren hadde jeg en kjempe fin dialog med flere av de byråene jeg jobber tilsammens med, og en ting er sikkert. Vi jobber fortsatt vældig hardt for å løse det som kan løses og ta utfordringene som kommer. På våren, selv om grensene var stengt, var det mulig å komme inn i landet når du hadde visum og et gjenkjennelig formål. Dette er så langt det, som jeg hører fortsatt er gyldig i Skandinavia. Det som har vært utfordringen har vært, at for eksempel de filippinske myndighetene ikke har ønsket at au pairene skulle forlate landet. Så det har ikke hatt noe å gjøre med de skandinaviske myndighetene.

Jeg tror ikke det fortsatt er noe som skaper utfordringer ved å søke om au pair. Det er fortsatt ca. tre måneders behandlingstid for au pair-søknaden, og derfor ser jeg ikke at man skal holde igjen med å starte prosessen nå. Vi har også au pairer i Danmark som vil reise til ny familie i Norge i vår. Så vennligst kontakt oss, hvis du er interessert i å få en au pair gjennom oss.

Jeg har mange veldig gode kandidater som ønsker å reise til Skandinavia som au pair. Mange av dem spør om for eksempel Danmark, Norge og Sverige er stengt. Så jeg har mye korrespondanse og bruker mye tid på å "kvitte meg med rykter". Men det er sandt, at prosedyren er litt annerledes enn vanligt grunnet pandemien. Men jeg tror at sammen med både au pairer, myndigheter og familier får jeg tingene løst. Og flaks har vi hatt, og fått flere au pairer herop de siste månedene. Hvis det er utfordringer i prosessen, har det hittil vært mulig å takle de fleste av dem.

Mange av familiene har også spurt hvordan det er når de har måttet hente en au pair på flyplassen i forhold til Covid-19. Hva er reglene? Alle au pairer må testes før avreise og selvfølgelig kunne presentere en negativ test. Når de ankommer til Skandinavia, har jeg anbefalt familiene at de testes så fort som mulig og deretter isolerer seg til det er et negativt svar. Dvs. at au pair testes to ganger i løpet av en uke, dvs. både før avreise og ved ankomst. Og jeg tror kanskje det er nok. Men er du usikker, vil jeg alltid anbefale at du kontakter Myndighetene der de kan svare på spørsmål. De vet alt om Koronavirus hvis du er usikker.

Vurderingen ut fra dette er, at det fortsatt er mulig å både søke om au pair og få au pair til landet. Og det er også mulig å komme seg ut av landet og bli au pair. Man må hele tiden skille mellom å være turist og å måtte bo i det aktuelle landet i lang tid.

Hvis du har spørsmål om å få eller være au pair, er du alltid velkommen til å kontakte meg. Jeg håper, at jeg med nettverket mitt og med "verktøyene" jeg har i rygsekken (ikke bare i Corona-tiden) kan hjelpe både familier og au pairer på en trygg måte for å få den beste matchen og opplevelsene sammen.

Studenttid & fremtid

29. juni 2020

I disse dager ser vi i Danmark at alle de nylig klekkede studentene feirer at hetten er i hus. Og i år har de fleste nok hatt mye glede av det, for det var ikke mulig å kjøre studentkjøring og besøke mamma og pappa. Men det lyktes, og det må da feires. Rundt hjørnet venter et nytt kapittel etter sommerferien for de fleste studenter. Og om du begynner i en ny utdanning, har blitt læret eller har tatt en sabbatsår, bør sommeren nytes først.

Det er flere som har søkt om å reise utenlands som au pair, og vi har hatt mange gode plasseringer med familier som ser frem til å invitere et au pair inn i familien deres for august / september. For eksempel har vi funnet en familie utenfor Venezia for en dansk jente. Og det er flere plasseringer på vei i Italia og Spania. Det er også noen, som allerede har har uttrykt ønske i å komme til London senere i år. Vi har også sett en interesse i Australia, og akkurat nå venter vi på en avgjørelse fra den australske regjeringen om åpningen av landet for au pairer.

I tillegg har vi også plasseringer i USA. Og her er utfordringen akkurat nå, at president Trump og den amerikanske regjeringen har suspendert au pair-ordningen frem til nyttår. Imidlertid vil de med 30-60 dagers intervaller gå inn og se aktivt på om det er muligt med flere åpninger. Men som det har vært tilfelle i Danmark, handler det om å håndtere smittepresset.

Selvfølgelig er det frustrerende å ikke kunne få alle plasseringene herfra, da vi vet at både familier og au pairer er veldig spent på å møtes. Men når jeg snakker med byråene jeg jobber med, er de alle trygge og jobber med høyt press for å gjøre det de kan for å gjøre alt vellykket. Men det er ikke alle ting vi kan gjøre med det. Men vi prøver ... Og vi må tro på prosjektene vi setter i sjøen, og prøve å seile dem trygt i havn. Dette gjør vi også fremover. Og derfor er vår ambisjon at hva enn det er mulig, vi gjør noe med nå. Og alt som kan gjøres senere, vi tar oss av det når det er mulig.

Og i mellomtiden må vi være positive, og glede oss over eventyrene som venter på au pairene, som snart kan pakke kofferten og gå av. Vi håper at de vil dele sine erfaringer med oss ​​og gi dem videre til andre fremtidige au pairer.

Men før da vil vi og de glede oss over hatten, alle festene og forhåpentligvis en fin varm og solrik sommer i Danmark.

Corona, isolasjon, en ny hverdag og å være fokusert ..

25. mai 2020

Det har vært tøffe tider de siste ti ukene for de fleste mennesker i verden. En helt urealistisk og tenkelig situasjon for de fleste, og hele familien samlet seg i hjemmet for skolegang, barnepass og arbeid. Men (siden jeg bor i Danmark, byrået mitt er her, må jeg takle situasjonen her) Danskene har vært superkule og berømte for å håndtere virus. Sakte og kontrollert åpner samfunnet seg igjen. Vi må fortsette å ta vare på oss selv og hverandre for å unngå set back. Samtidig har det vært imponerende å oppleve hvordan alle har vært "i samme båt", tenkt løsningsorientert og fått hjemmeskole, barnepass og karrierer op å kjøre på best mulig måte. Mine egne to teenagers lærte både struktur og oversikt i hverdagen vår. Setninger som "Jeg har et møte i en halv time på Teams" og "Mette (vår statsminister) har en pressekonferanse klokka 13.00" ble hverdagen. Og de så hvordan mamma jobbet og drev virksomheten hennes fra kontoret. Og vi møttes på kjøkkenet hver dag til lunsjpause.

Jeg tror vi vil lære mye av denne perioden. Blant annet tror jeg at vi lærer at det tar mye før vi blir fullstendig lammet igjen, og ikke raskt kan tenke kreativt og på muligheter i stedet for hindringer. Selvfølgelig er det ting som er utenfor våre hender, uansett hvor hardt vi prøver å løse dem. Men jeg tror også at vi vil lære å sette pris på hverandre, familien, en enorm klem og bare trives med å være sosiale. De små tingene har blitt viktigere. I går da jeg besøkte sentrum hvor jeg bor, ble jeg litt "emotional" av å se folk sitte på kafeer i gater, nyte en is og en kald øl i solskinnet. Dette er noe de fleste har savnet og som vi har tatt for gitt.

Dagen da Danmark stengte, var jeg på alle høgskoler i Aarhus og sette opp plakater om å bli au pair i utlandet. På grunn av lock down må jeg gi opp fullføringen i resten av landet i år. På den annen side har jeg en annonse i en liten bok, som kommer sammen med alle stundenter hatter for fremtidige studenter. Dette betyr at det fortsatt er mulig å reise til utlandet og oppleve verden som au pair hvis du tenker å ta et friår og hvis du er en rask gutt eller jente som forlater college nå.

Henvendelser fra familier og au pairer begynner å komme inn igjen, og det er super fint og akkurat som det skal være. Samtidig hører jeg fra byråene jeg jobber med rundt om i verden at de er trygge når det gjelder grenseåpninger i løpet av neste måned eller to. Så vi tror det selvfølgelig er mulig å sende au pairer så vel som au pairer til Skandinavia så snart som mulig. Ambassader og konsulater har fortsatt å være stengt. Men den seneste meldingen er at de fleste ambassader og konsulater og offentlige bygninger har kortere frister nå for å åpne enn de har hittil. Så i slutten av mai - begynnelsen av juni håper vi at de begynner å åpne globalt igjen. Så det er fortsatt en grunn til å tro på drømmen og prosjektet, enten du vil være au pair eller au pair. Vi vil holde deg oppdatert om de siste nyhetene om åpningen av ambassader og konsulater, utenriksdepartementet osv. Så mye og gott som vi kan.

Det er fremdeles ting vi kan gjøre hvis du vil ha au pair eller reiser utenlands som au pair. Vi kan fortsatt starte au pair søknadsprosessen og finne en familie eller au pair. Selve besøket på ambassaden er senere. Men fordelen med å bruke aupairagent.dk er at du må gjøre så lite som mulig selv. Vi guider familier og au pairer gjennom hele prosessen, og vi er tilgjengelige i den perioden du enten er au pair eller har au pair i familien. Så du er aldri alene.og du kan utfylle søknad for at få en au pair her.

Akkurat nå trenger vi skandinaviske au pairer for italienske familier. En "sportsgal" familie i Milano vil ha et au pair i 6 måneder etter sommerferien. En familie nær Alba med en jente på 10 år trenger et au pair så snart grensene er åpnet og tre måneder fremover. Så hvis du eller noen du kjenner ønsker en opplevelse i Sør-Europa, kan du kontakte oss eller søke her. Du kan også kontakte meg og høre mer om de spesifikke familiene. Jeg vil publisere spesifikke "au pair-jobber" på Facebook, Instagram og i nyhetsbrev fremover. Så det er flere muligheter for å holde seg oppdatert på disse på sosiale medier. Registrer deg for nyhetsbrevet på siden enten som familie eller au pair. Akkurat nå er det en "Freebie" hvor du får fire e-poster med gode råd for å enten bli au pair eller få au pair. Og gode råd vi alle kan bruke innimellom. Og ikke bekymre deg ... Jeg spammer ikke eller skriver noe langt og uforståelig ... Og hvis du har spørsmål om noe spesifikt, er du alltid velkommen til å ringe eller skrive til oss. Du klarer dette her.

"