25. mai 2020

Corona, isolasjon, en ny hverdag og å være fokusert ..

Det har vært tøffe tider de siste ti ukene for de fleste mennesker i verden. En helt urealistisk og tenkelig situasjon for de fleste, og hele familien samlet seg i hjemmet for skolegang, barnepass og arbeid. Men (siden jeg bor i Danmark, byrået mitt er her, må jeg takle situasjonen her) Danskene har vært superkule og berømte for å håndtere virus. Sakte og kontrollert åpner samfunnet seg igjen. Vi må fortsette å ta vare på oss selv og hverandre for å unngå set back. Samtidig har det vært imponerende å oppleve hvordan alle har vært "i samme båt", tenkt løsningsorientert og fått hjemmeskole, barnepass og karrierer op å kjøre på best mulig måte. Mine egne to teenagers lærte både struktur og oversikt i hverdagen vår. Setninger som "Jeg har et møte i en halv time på Teams" og "Mette (vår statsminister) har en pressekonferanse klokka 13.00" ble hverdagen. Og de så hvordan mamma jobbet og drev virksomheten hennes fra kontoret. Og vi møttes på kjøkkenet hver dag til lunsjpause.

Jeg tror vi vil lære mye av denne perioden. Blant annet tror jeg at vi lærer at det tar mye før vi blir fullstendig lammet igjen, og ikke raskt kan tenke kreativt og på muligheter i stedet for hindringer. Selvfølgelig er det ting som er utenfor våre hender, uansett hvor hardt vi prøver å løse dem. Men jeg tror også at vi vil lære å sette pris på hverandre, familien, en enorm klem og bare trives med å være sosiale. De små tingene har blitt viktigere. I går da jeg besøkte sentrum hvor jeg bor, ble jeg litt "emotional" av å se folk sitte på kafeer i gater, nyte en is og en kald øl i solskinnet. Dette er noe de fleste har savnet og som vi har tatt for gitt.

Dagen da Danmark stengte, var jeg på alle høgskoler i Aarhus og sette opp plakater om å bli au pair i utlandet. På grunn av lock down må jeg gi opp fullføringen i resten av landet i år. På den annen side har jeg en annonse i en liten bok, som kommer sammen med alle stundenter hatter for fremtidige studenter. Dette betyr at det fortsatt er mulig å reise til utlandet og oppleve verden som au pair hvis du tenker å ta et friår og hvis du er en rask gutt eller jente som forlater college nå.

Henvendelser fra familier og au pairer begynner å komme inn igjen, og det er super fint og akkurat som det skal være. Samtidig hører jeg fra byråene jeg jobber med rundt om i verden at de er trygge når det gjelder grenseåpninger i løpet av neste måned eller to. Så vi tror det selvfølgelig er mulig å sende au pairer så vel som au pairer til Skandinavia så snart som mulig. Ambassader og konsulater har fortsatt å være stengt. Men den seneste meldingen er at de fleste ambassader og konsulater og offentlige bygninger har kortere frister nå for å åpne enn de har hittil. Så i slutten av mai - begynnelsen av juni håper vi at de begynner å åpne globalt igjen. Så det er fortsatt en grunn til å tro på drømmen og prosjektet, enten du vil være au pair eller au pair. Vi vil holde deg oppdatert om de siste nyhetene om åpningen av ambassader og konsulater, utenriksdepartementet osv. Så mye og gott som vi kan.

Det er fremdeles ting vi kan gjøre hvis du vil ha au pair eller reiser utenlands som au pair. Vi kan fortsatt starte au pair søknadsprosessen og finne en familie eller au pair. Selve besøket på ambassaden er senere. Men fordelen med å bruke aupairagent.dk er at du må gjøre så lite som mulig selv. Vi guider familier og au pairer gjennom hele prosessen, og vi er tilgjengelige i den perioden du enten er au pair eller har au pair i familien. Så du er aldri alene.og du kan utfylle søknad for at få en au pair her.

Akkurat nå trenger vi skandinaviske au pairer for italienske familier. En "sportsgal" familie i Milano vil ha et au pair i 6 måneder etter sommerferien. En familie nær Alba med en jente på 10 år trenger et au pair så snart grensene er åpnet og tre måneder fremover. Så hvis du eller noen du kjenner ønsker en opplevelse i Sør-Europa, kan du kontakte oss eller søke her. Du kan også kontakte meg og høre mer om de spesifikke familiene. Jeg vil publisere spesifikke "au pair-jobber" på Facebook, Instagram og i nyhetsbrev fremover. Så det er flere muligheter for å holde seg oppdatert på disse på sosiale medier. Registrer deg for nyhetsbrevet på siden enten som familie eller au pair. Akkurat nå er det en "Freebie" hvor du får fire e-poster med gode råd for å enten bli au pair eller få au pair. Og gode råd vi alle kan bruke innimellom. Og ikke bekymre deg ... Jeg spammer ikke eller skriver noe langt og uforståelig ... Og hvis du har spørsmål om noe spesifikt, er du alltid velkommen til å ringe eller skrive til oss. Du klarer dette her.

Gå til nyhetsoversikt
"