25. oktober 2020

Nye begrensninger

Forrige fredag ​​var det en pressekonferanse med vår statsminister i Danmark, og vi introduserte nye restriksjoner i forhold til Corona-viruset. Heldigvis kan det sies at det for de fleste bransjer ikke betydde en ny nedleggelse. "Bare" økt bruk av hygieneservietter i offentlige områder, samt mer bevissthet om at virus fremdeles er til stede her. Og dessverre skaper det fremdeles utfordringer for flere bransjer, og vi er alle mer eller mindre berørt av begrensningene. Men vi må "komme på hesten" og finne kreativiteten frem igjen. Vi kunne håndtere det i våren, og vi kan takle det igjen. Og jeg tror det er kreative planer om forskjellige måter å holde på, for eksempel litt andre julebord i år enn før.

Så hva er utfordringene for familier og au pairer i fremtiden generelt i Skandinavia? Vi vet noe og vi vet ingenting. Denne våren hadde jeg en kjempe fin dialog med flere av de byråene jeg jobber tilsammens med, og en ting er sikkert. Vi jobber fortsatt vældig hardt for å løse det som kan løses og ta utfordringene som kommer. På våren, selv om grensene var stengt, var det mulig å komme inn i landet når du hadde visum og et gjenkjennelig formål. Dette er så langt det, som jeg hører fortsatt er gyldig i Skandinavia. Det som har vært utfordringen har vært, at for eksempel de filippinske myndighetene ikke har ønsket at au pairene skulle forlate landet. Så det har ikke hatt noe å gjøre med de skandinaviske myndighetene.

Jeg tror ikke det fortsatt er noe som skaper utfordringer ved å søke om au pair. Det er fortsatt ca. tre måneders behandlingstid for au pair-søknaden, og derfor ser jeg ikke at man skal holde igjen med å starte prosessen nå. Vi har også au pairer i Danmark som vil reise til ny familie i Norge i vår. Så vennligst kontakt oss, hvis du er interessert i å få en au pair gjennom oss.

Jeg har mange veldig gode kandidater som ønsker å reise til Skandinavia som au pair. Mange av dem spør om for eksempel Danmark, Norge og Sverige er stengt. Så jeg har mye korrespondanse og bruker mye tid på å "kvitte meg med rykter". Men det er sandt, at prosedyren er litt annerledes enn vanligt grunnet pandemien. Men jeg tror at sammen med både au pairer, myndigheter og familier får jeg tingene løst. Og flaks har vi hatt, og fått flere au pairer herop de siste månedene. Hvis det er utfordringer i prosessen, har det hittil vært mulig å takle de fleste av dem.

Mange av familiene har også spurt hvordan det er når de har måttet hente en au pair på flyplassen i forhold til Covid-19. Hva er reglene? Alle au pairer må testes før avreise og selvfølgelig kunne presentere en negativ test. Når de ankommer til Skandinavia, har jeg anbefalt familiene at de testes så fort som mulig og deretter isolerer seg til det er et negativt svar. Dvs. at au pair testes to ganger i løpet av en uke, dvs. både før avreise og ved ankomst. Og jeg tror kanskje det er nok. Men er du usikker, vil jeg alltid anbefale at du kontakter Myndighetene der de kan svare på spørsmål. De vet alt om Koronavirus hvis du er usikker.

Vurderingen ut fra dette er, at det fortsatt er mulig å både søke om au pair og få au pair til landet. Og det er også mulig å komme seg ut av landet og bli au pair. Man må hele tiden skille mellom å være turist og å måtte bo i det aktuelle landet i lang tid.

Hvis du har spørsmål om å få eller være au pair, er du alltid velkommen til å kontakte meg. Jeg håper, at jeg med nettverket mitt og med "verktøyene" jeg har i rygsekken (ikke bare i Corona-tiden) kan hjelpe både familier og au pairer på en trygg måte for å få den beste matchen og opplevelsene sammen.

Gå til nyhetsoversikt
"