Au pair i Norge

AU PAIR I NORGE

For mange familier i Norge er det fornuftig å ha en au pair jente som bor i hjemmet sit. Au pair er fransk og betyr "på like vilkår" - og hensikten er nettopp at begge parter får positive erfaringer fra oppholdet.

Et au pair kan i teorien komme fra ethvert land i verden. Historisk sett har au pairer i Norge tidligere vært hovedsakelig fra østeuropeiske land. I dag er det imidlertid spesielle au pairer fra Asia, som kommer til Norge for å prøve seg et au pair-opphold.

I utgangspunktet betyr dette ikke den veldig store forskjellen, hvor en au pair kommer fra, da de samme prinsippene gjelder for samarbeidet. Men som en familie kan du ha en viss preferanse - for eksempel hvis du vil at barna skal bli introdusert til en bestemt kultur. I så fall kan det være lurt å finne en au pair fra den aktuelle kulturen, og have muligheten til å lære seg av det.

Hvordan får jeg en au pair ?.

Du finner et au pair ved å kontakte oss her eller fylle ut søknadsskjemaet her. Vi gjør alt vi kan for å finne noen screenede kandidater som lever opp til ønskerne og behovene dine, og vi har alltid au pairer i databasen vår som er klare til å komme til Norge. De fleste av søkerne våre kommer fra Filippinene, Nepal, Kina, Afrika, men hvis du har et spesifikt ønske om nasjonalitet, vi bestreber oss på å finne au pair-kandidater fra dette landet.

Fordeler med au pair-ordningen i 2024.

I en travel hverdag er det vanskelig å få tid til alt. Flere familier setter pris på den ekstra hjelpen i hjemmet sit. Med en au pair blir det langt mer håndterbart og samtidig er det mange kulturelle fordeler.

En au pair tar vanligvis omsorg for barn og generell husholdningspleie. På den annen side tilbyr familien mat og overnattingsmuligheter på samme vilkår som man normalt lever, og i tillegg månedslønnsrelatert lommepenger.

I tillegg til de åpenbare fordelene med å ha en ekstra person til å ta vare på barnepass, rengjøring, klesvask og matlaging, etc. Da må kulturutvekslingen ikke undervurderes. Au pairen får en introduksjon til Norge, muligheten til å oppleve kulturen i de aller nærmeste lagene og ikke minst erfaringer for livet. Som vertsfamilie får du også kunnskap om kulturen og landet der den besøkende au pair kommer fra. Dette er pedagogisk for alle i familien, spesielt barn, da de kan få et tidlig innblikk i andre kulturer, lære mer om verden som helhet og spesielt lære et nytt språk eller to. Som en familie, får du ofte et nært samarbeid med au pairen din, for etter alt bor du og spiser sammen hver dag. Det er derfor viktig, at det er god kjemi mellom partene, da du vanligvis lar ansvaret for barna sine til au pairen.

Au pair i Norge:

Overveier du å få en au pair i familien? Da hjelper vi deg med å finne 4-5  kandidater du kan velge mellom. Som au pair-byrå i Norge, er vi klare til å svare på spørsmål og veilede deg gjennom prosessen for å sikre at du får den rette kandidaten.

Ailendel Perocho er au pair i Danmark, og hun sier:

"Takk til aupairagent.dk og Karina. Jeg ville ikke være her uten din hjelp. Jeg liker veldig godt å være her i Danmark som au pair, og vertsfamilien min er søt, for å få meg til å føle meg velkommen og som en en del av familien. Jeg vil helt klart anbefale andre å bli au pair i Skandinavia generelt ".

"